În ziua de 11 iunie 2018 a avut loc la sediul Federatiei Militarilor din Romania, sedinta Grupului de lucru al FORUMULUI sedinta desfasurata la solicitarea ANCMRR, sub presedintia domnului gl. rtr. Nicolae GROPAN


COMUNICAT 

 
În ziua de 11 iunie 2018 a avut loc la sediul Federației Militarilor din Romania, ședința Grupului de lucru al FORUMULUI ședință desfășurată la solicitarea ANCMRR, sub președinția domnului gl. rtr. Nicolae GROPAN. 
S-au discutat și stabilit următoarele:
- Solicitarea, în regim de urgență, a unor întâlniri cu președinții celor două camere ale Parlamentului, cu miniștrii apărării, muncii și protecției sociale precum și al justiției dar și cu directorii serviciilor cu atribuții în securitatea națională, întâlniri prin care să cerem exprimarea clară a poziției acestor instituții față de personalul care a acționat și acționează în cadrul structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională;
- Pregătirea și organizarea unui miting de protest în prima săptămână a următoarei sesiuni parlamentare, miting care să reunească toate structurile asociative din sistemul de securitate națională, asociații, federații, sindicate etc.
- Participarea la ședința Camerei Deputaților, ședință care va pune în discuție, „renumita” OUG 59/2017.

Au mai fost discutate, dar nu au fost aprobate, problema pichetării sediilor PSD și ALDE, precum și solicitarea unei audiențe la seful DGF.
Totodată s-a stabilit ca președinția Forumului să ia în discuție, împreună cu președintele Ordinului Militar de România problema înaintării unui memorandum către EUROMIL.
La solicitarea privind acțiunea penală împotriva ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a stabilit ca în termen de 10 zile să se inainteze secretariatului Forumului, propuneri și motivația acestor propuneri.
Președintele ANCMRR, dl. gl.rtr. Nicolae BĂHNĂREANU a solicitat pregătirea și desfășurarea unor acțiuni concrete printre care: trimiterea unei scrisori către Birourile permanente ale celor două camere ale Parlamentului prin care să se ceară neintroducere pe ordinea de zi a OUG 59 si retrimiterea ei în comisiile de apărare, precum și trimiterea unei scrisori tuturor parlamentarilor pentru a nu vota o lege neconstituțională. Scrisoarea va fi întocmită, în proiect de ANCMRR și AORR și va fi dezbătută de toți semnatarii protocolului de colaborare.
S-a aprobat întocmirea unei scrisori publice prin care cerem DEMISIA DE ONOARE a miniștrilor apărării și internelor pentru neonoraea obligațiilor față de personalul activ și în rezervă din cele două instituții.
La propunerea gl. rtr. Nicolae GROPAN s-a hotărât deplasarea participanților la ședința Grupului de lucru, la Camera Deputaților pentru a solicita o întrevedere cu președintele acestei camere. Întrevederea nu a avut loc datorită absenței acestuia . 
S-a realizat, însă, o întâlnire cu consilierul președintelui Senatului, Ionuț Ciprian NEGOIȚĂ întâlnire prin care i s-au prezentat acestuia, pentru a-l informa pe dl. C.P. Tăriceanu, prezent la o activitate planificată și în curs de desfășurare, problemele legate de evoluția discutării și aprobarii OUG 59, dar și eforturile făcute de reprezentanții structurilor asociative pentru eliminarea art.VII din OUG 59/2017 și art.40 din OUG 57/2015. S-a manifestat dechidere spre dialog și informare reciprocă, prin președintele Forumului, despre modalitățile de soluționare a problemelor ridicate de cei 15 reprezentanți ai structurilor asociative prezenți la întâlnire.
Vă informăm că au fost trimise (și înregistrate) scrisorile către ministrul apărării și cel al muncii și protecției sociale, scrisori aprobate la ședința Forumului din 5 iunie a.c., totodată au fost trimise și scrisorile către președinții celor două camere ale Parlamentului prin care s-a solicitat întâlnirea de urgență a acestora cu reprezentanții Forumului.
Președintele FORUMULUI structurilor asociative din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională
Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează