Ordonanta 59 retrimisa la comisii

       Astăzi, 27.06.2018, s-a votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Mutulică, și spun Mutulică pentru că mai toate înregistrările cu discursurile doamnei Viorica cu prilejul diferitelor vizite oficiale, sunt prezentate în imagini video fără sonor, prietenii știu e ce. Tot astăzi a fost pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a treia oară, PLX 310 /2017, adică legea de aprobare a OUG 59/2017.

      Rezultatul? Conform datelor prezentate pe pagina Camerei Deputaților privind votul electronic în plen, Ordonanța a fost retrimisă la comisii. La care Comisie, încă nu este specificat, dar, să nu uităm că în declarația politică de săptămâna trecută, deputatul Dumitru Lupescu își îndemna colegii să voteze anularea Art. VII din Ordonanță, sau dacă nu, măcar retrimiterea acesteia la comisii din motivele  care pot fi recitite AICI. Să fie oare retrimiterea Ordonanței la Comisii  o urmare a acestei declarații politice alături de alte scrisori trimise de Forumul Structurilor Asociative către domnii Dragnea și Fifor în ultimul timp, conjugate cu alte intervenții și presiuni sau doar o simplă coincidență? Asta o știe doar cel ce a luat decizia retrimiterii Ordonanței la comisii, nicidecum cei care au votat, fiind binecunoscut sistemul de vot.

       Dacă datele prezentate pe pagina Camerei deputaților nu sunt o greșeală sau o manipulare, atunci se poate spune că încă mai este timp, probabil până la toamnă, când cel mai devreme va fi reintrodusă pe ordinea de zi, să se intervină pentru anularea Art. VII și trebuie să ne intensificăm acțiunile și presiunile pe membrii comisiilor prin care va trece acest proiect.

     Tot astăzi, s-au prezentat la Parlament pentru a participa la lucrările plenului, aproximativ 15-20 de rezerviști, reprezentanți ai unor asociații din lista celor aproape 60 pentru care domnul deputat Dumitru Lupescu ceruse aprobare de participare. Pentru prima oară de pe vremea Comisiei Sîrbu, care  a început proiectul legii pensiilor militare, au fost împreună, alături de reprezentanții asociațiilor, și cei ai SCMD. Din păcate, sau,  ironic, aceștia au fost lăsați afară, ”pentru a se pune de acord”, nefiindu-le admis accesul în Parlament.

       Motivul refuzului, conform declarației politice a domnului Dogaru, ar fi fost faptul că balcoanele erau pline și cererea ar fi fost venită prea târziu, dar adevărul este că refuzul a fost generat de faptul că parlamentarii USR au fost banați, adică blocați, nu li s-au mai aprobat cererile de acces pentru suporteri datorită circului făcut un grup de tineri USR săptămâna trecută. Spre norocul nostru, cu sau fără reprezentanții noștri, soarta ordonanței era deja pecetluită. Deci mai avem timp până la toamnă cel puțin să de decidem ce vrem și să acționăm conjugat, ferm, prin oameni deciși să se bată pentru masa de rezerviști nu pentru propriile interese sau orgolii.

     Și poate vom avea timp și cei de jos, să ne adunăm și să demonstrăm că nu am murit, că încă mai dăm din picioare. Vom avea înțelepciunea de a face ceva sau e mai mare Lenea?

        Este interesant și votul. Iată cum au votat partidele retrimiterea Ordonanței, la comisii:

Opţiune: Total PSD PNL USR UDMR ALDE PMP Mino
– Prezenţi: 103 62 15 12 2 5 2 5
– Pentru (DA): 88 62 13 1 2 5 5
– Contra (NU): 3 1 2
– Abţineri (AB): 11 11
– Nu au votat (-): 1 1

          Doar unul din deputații USR a votat pentru retrimitere, ceilalți 11 s-au abținut în timp cei ai lui Băsescu au votat împotrivă toți (doi). Ar fi culmea ca deputatul Lupescu să fi fost în stare să determine deputații puterii să retrimită ordonanța la comisii dar nu și pe ai propriului partid. Rezultă, după cum arată votul, că decizia retrimiterii a venit de la conducerea PSD, aflată sub presiune sau nu.

http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.data

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează