FORUMUL reprezentanților structurilor asociative ale militarilor în rezervă, retragere, activi în rândul militarilor angajați voluntari, dar și a neafiliaților, din data de 5 iunie a.c.

COMUNICAT

 

La o prima analiză a desfășurării FORUMULUI reprezentanților structurilor asociative ale militarilor în rezervă, retragere, activi în rândul militarilor angajați voluntari, dar și a neafiliaților, din data de 5 iunie a.c. reiese faptul că, încă, ne aflăm sub impactul acțiunilor desfășurate împotriva militarilor, iar reacțiile noastre sunt departe de a ne îndeplini menirea de luptători pentru drepturi comune.

Forumul s-a desfășurat într-o locație pusă la dispoziție de una din structurile asociative, locație care nu a corespuns din mai multe puncte de vedere pretențiilor unei astfel de activități dar, trebuie să mulțumim inițiatorului pentru intenție.

Punctele de pe ordinea de zi au fost parcurse fără prea multe obiecții, mai puțin cel referitor la Ghidul de aplicare a Protocolului de colaborare, ghid care a generat dezbateri aprinse datorită unor neînțelegeri privind preluarea conducerii Forumului.

Protocolul de colaborare între structurile asociative din sistemul de securitate națională a fost semnat de reprezentanții a 32 de structuri asociative, demonstrând tendința de unificare acțională a acestor structuri.

Au fost aprobate textele scrisorilor către ministrul apărării și ministrul muncii și protecției sociale, scrisori prin care se solicită, imperativ, oprirea acțiunilor de umilire a militarului român.

Pe timpul dezbaterilor a reieșit faptul că este momentul să se treacă de la vorbe la fapte, până în prezent acțiunile desfășurate dovedind lipsa de fermitate față de poziția factorului putere în relația cu structurile asociative din sistemul de securitate națională.

Pentru preluarea conducerii Forumului au fost depuse două candidaturi: Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor militari, președinte - gl.rtr. Nicolae GROPAN și Asociația Militarilor Participanți în Teatrele de Operații, președinte - col.r Constantin SIMION.

Din cei 32 de semnatari ai protocolului de colaborare, 24 au votat pentru LADPM și 7 pentru AMPTO.

Președinte al FORUMULUI a devenit pentru un an de zile, începând cu 5 iunie a.c., dl. Gl. Rtr. Nicolae GROPAN.

Referitor la aprobarea parteneriatului cu postul LIGA TV, facem precizarea că prin realizarea acestui parteneriat vom avea posibilitatea să ne exprimăm direct opiniile, ideile și de ce nu proiecțiile noastre pentru viitorul structurilor asociative.

Se desprinde o concluzie ce trebuie să ne dea de gândit. Faptul că participarea la acțiunile Forumului, indiferent de natura lor, implică responsabilitate și nu lupta pentru câștigarea unor avantaje create, vremelnic, de ocuparea unei poziții în conducerea acestuia.

Președintele FORUMULUI

Gl.rtr. Nicolae GROPAN

  

  

 

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează