Am onoarea să vă salut. Dl. col.r. Tudor Marian?. Da!. Nu vă supărați, nu aveți aprobare pentru desfășurarea adunării publice de astăzi!

Așa a început ziua de 05.03.2019, la ora 09.00, lângă Arcul de Triumf, pe trotuarul de lângă sediul partidului ALDE. Șeful dispozitivului de jandarmi, ne-a informat respectuos că Primăria Capitalei, prin semnătura domnului viceprimar Bădulescu pe o adresă, pe care unitatea de jandarmi a primit-o de la aceasta instituție, nu a aprobat desfășurarea adunării publice a FORUMULUI STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR DIN SNAOPSNAP, așa cum FORUMUL ceruse încă din 26.02.2019 prin cererea nr. 1713218. I s-a explicat șefului dispozitivului, arătându-i cererea noastră, că nu am fost chemați de comisia primăriei așa cum procedează în alte ocazii, să ne comunice această situație și nici până la această dată nu ne-a comunicat nimeni din Primărie așa cum prevede „art. 11. - Decizia prin care se interzice desfășurarea adunării publice se comunică în scris organizatorului, cu arătarea motivelor care au determinat-o, în termen de 48 de ore de la primirea declarației scrise.” din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 186 din 14 martie 2014. În aceste condiții șeful dispozitivului de jandarmi ne-a spus că ne asumăm desfășurarea acestei adunări publice și ne-a invitat pe trotuarul opus sediului partidului ALDE. I-am cerut să vedem și noi cererea, ne-a arătat-o și pe acea adresă scria că nu se aprobă adunarea pentru că alte ONG/asociații au depus cereri de desfășurare a adunărilor publice în locurile și la orele cerute de noi. La ora 9.00, așa cum puteți vedea din fotografiile de mai jos, nu era nici un alt ONG/asociație care să desfășoare adunare publică la sediul ALDE și nici la cel al PSD-ului, așa cum scria dl. viceprimar în motivația care l-a determinat să nu ne aprobe adunarea noastră de protest. Ne-am asumat adunarea publică și am desfășurat-o. Până la ora 10.30 nici un responsabil ALDE din sediul de partid nu ne-a acordat atenție. S-a prezentat totuși o persoană care s-a recomandat a fi secretar adjunct ALDE, dl. lt.col.r. Trifu (sau Trifan, scuze! Dacă nu am înțeles corect), care a invitat o delegație a rezerviștilor formată din domnii Gl. Gropan, Gl. Băhnăreanu, Gl. Bălăceanu, col.r. Tudor și alți 9 rezerviști în sediul partidului pentru a depune Nota de protest și Nota de revendicări. La ora 11.30 rezerviștii s-au deplasat la sediul PSD pe același bulevard Kiseleff. Aici am aflat că nu era decât un consilier în sediul partidului PSD, care a primit Nota de protest și Nota de revendicări depusă de dl. Gropan și col.r Tudor. Rezerviștii au manifestat pașnic până la ora 13.00 arătându-și dezaprobarea față de măsurile luate de coaliția PSD - ALDE împotriva rezervei armatei. VOTAȚI PSD - VOTAȚI ALDE!