Invitație

INVITAȚIE

Forumului structurilor asociative din SNAOPSN vă invită ca ziua MARII UNIRI să o sărbătorim împreună, la ora 12.50 în Piața Universității, la statuia lui MIHAI VITEAZUL - INTAIUL UNIFICATOR.

 

Doamnelor și domnilor din REZERVA ARMATEI ROMÂNE,
În prag de mare sărbătoare cred că este necesar să ne reamintim și să aducem la cunoștința tuturor, indiferent de meleagurile pe care se află și ce interese reprezintă că potrivit Constituției României:

 

 Art. 1 – Statul român

(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

 

Constatam cu tristețe dar și cu indignare că aceste prevederi constituționale nu sunt respectate de clasa politică autohtonă și ignorate sau călcate brutal în picioare de „partenerii” noștri din Uniunea Europeană.
Personal, european convins, am crezut că o dată cu aderarea la Uniunea Europeană vom beneficia de valorile morale ale acesteia. Realitatea este însă mai crudă decât cele mai urâte închipuiri. România nu reușește să se prezinte ca un stat unitar nici în anul sfânt al Centenarului Marii Uniri. Începând cu Seful statului, adeptul teoriei GUVERNUL MEU, POPORUL MEU, NIȘTE PENALI, continuând cu unii membrii ai Guvernului adepți ai sloganului noi suntem statul, deci noi decidem cum „VREA MUȘCHII MEI” și culminând cu parlamentarii deținători ai sloganului „noi votăm cum vrea partidul” totul este o demonstrație a sintagmei „AȘA NU!”

Revenind la noi REZERVA ARMATEI ROMĂNIEI, o categorie socioprofesională desconsiderată și disprețuită de clasa politică și ignorată complet de partenerii noștri din NATO am ajuns în situația ingrată de a deveni cobaii experimentali psihologici ai „oricui a ajuns la butoane”.
Manipularea ordinară și fără scrupule, dezinformarea și specularea cu abilitate a refulărilor unora dintre noi imediat după trecerea în rezervă, combinat cu desocializarea noastră forțată are ca rezultat palpabil DEZBINAREA NOASTRĂ, LIPSA DE COERENȚĂ ȘI ABILITATE ÎN FOLOSIREA UNOR CĂI ȘI PROCEDEE EFICIENTE DE ACȚIUNE.
Observ cu tristețe că avem prea mulți „COMBATANTI” pe Facebook și prea puțini în acțiuni concrete, că s-au înmulțit exagerat numărul specialiștilor „CARE COMBAT ORICE NUMAI DE DRAGUL DE A MÂNGÂIA TASTATURA” dar care nu vin cu nimic concret, singura lor „realitate” NU E BINE!

În aceste condiții, vă invit dragi camarazi, adevărați purtători ca și mine ai hainei militare, să ne demonstrăm, în primul rând nouă, dar și decidenților politici, că cel puțin acum, în al doisprezecelea ceas, ne-am trezit și acționăm unitar. Proxima și cea mai de impact acțiune este pe 1 DECEMBRIE când putem demonstra coeziunea noastră.

Vă invit pe toți, ca ziua MARII UNIRI să o sărbătorim împreună, la ora 12.50 în Piața Universității, la statuia lui MIHAI VITEAZUL - INTAIUL UNIFICATOR.

Toți cei ce aveți ținută militară veniți îmbrăcați în uniformă.

Am marea rugăminte ca până marți 20.11.2018 orele 14.00 să-mi comunicați la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. gradul, numele și prenumele dumneavoastră, cei care doriți ca împreună sa împărtășim aceleași idealuri.

Doamne ocrotește-i pe ROMÂNI!

Vă aștept,

Am onoarea sa va salut!

Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN – Președintele în exercițiu al Forumului structurilor asociative din SNAOPSN

 

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează