LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

Ca-n fiecare an de 1 Decembrie ROMIL este prezentă, prin membrii săi, la festivitățile organizate cu prilejul Zilei României în municipiul Craiova.

Este un gest de minimă recunoștință pentru înaintașii nostri și dovada vie  faptului că ne pasă de viitorul copiilor noștri pe care ni-l dorim a fi unul clădit într-o Românie puternică și suverană.

Este un prilej de a ne bucura să revedem strălucirea echipamentelor militare, de a-i aplauda pe colegii nostri mai tineri care se straduiesc să ne transmită încrederea și siguranța pe care le-o conferă sutele de ore de pregătire, antrenamentele, aplicațiile și misiunile la care au participat în teatrele de operații, de-a lungul timpului.

Este de asemenea un prilej de a ne revedea foștii colegi de serviciu, de a mai schimba o vorbă, un gand, o părere și de a scăpa de grijile cotidiene care, de ce să nu recunoaștem, uneori ne copleșesc și ne fac să uităm că trăim totuși o singură dată.

Ca element de noutate, anul acesta ne-am bucurat să revedem defilând elevii Colegiului Militar ”Tudor Valadimirescu”, unitate de învățământ militar care iată, desființată de unii în ultimul deceniu al secolului trecut, a fost reînființată prin stăruința și străduința unor foști elevi, astăzi cu putere de decizie și, de ce să nu recunoaștem, cu mult patriotism local.

Așa cum au remarcat și alți participanți, anul acesta prezența la activități  a fost mai mare ca în alte dăți, persoane de toate varstele dorind să se bucure împreună la Sărbătoarea Națională.

Din păcate, o spun cu mare regret, mi-aș fi așteptat să văd prezenți în piață mult mai multi militari proaspăt trecuți în rezervă care, pentru prima data, după o lungă carieră militară, puteau să vină alături de noi și să transmitem un semnal de continuitate a acestui segment important al sistemului național de apărare reprezntat de rezerviștii militari.

Vreau să mă adresez lor și să le transmit că au în continuare expertiza, puterea și chiar datoria de a servi interesele naționale, de a se implica în mod activ în viața socială, că trecerea în rezervă le oferă noi oportunități de afirmare în diferite domenii de activitate și că, ROMIL, le poate oferi asistență, consultanță și sprijin în derularea unor proiecte care să le facă mai blândă trecerea de la statutul de militar activ la cel de rezervist.

Închei, spunând încă odată așa cum am făcut-o în cursul zilei de ieri de mai multe ori:

LA MULȚI ANI ROMÂNIA, LA MULȚI ANI ROMÂNI!

Cu stimă, Marian Popa

P.S. Fotografia a fost preluată de pe pagina oficială de facebook a Brigăzii 2 Infaterie Rovine și evidențiază steagurile de identificare ale unităților participante la Ziua Națională.

1 Dec 2016
La multi ani!