INTALNIRE INFORMALA LA SEDIUL DIRECTIEI GENERALE FINANCIAR- CONTABILE A MINISTERULUI APARARII NATIONALE

La initiativa gl.lt. (rtr) Neculai Bahnareanu-Presedintele ANCMRR , joi, 11.01.2018, a avut loc o intalnire informala intre conducerile Directiei Generale Finaciar Contabile (DGFC) si Casei Sectoriale de Pensii ale MApN (CSP) cu reprezentanti ai structurilor asociative ale militarilor in rezerva si retragere.

Asociatia ROMIL, a fost reprezentata de col.r.Tudor Marian-Presedinte.

S-a discutat, in principal, pe tema  modului de directionare a procentului de 2% din pensii si soldele militarilor activi catre entitati asociative ale militarilor.

Din discutii a reiesit ca pentru anul 2017 s-au virat catre 44 entitati nonprofit  240.687 lei, reprezentand 2.009 cereri validate din totalul de 2.232 cereri depuse pana pe 15.12.2017 la CSP a MApN.

Voi reveni cu amanunte privind problemele care au rezultat din discutii si  care au dus la aceasta situatie.

S-a stabilit ca :

- Pana pe 25mai a.c. sa se inainteze CSP, CERERE PRIVIND DESTINATIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNA LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL PE VENITURILE DIN SALARII SI ASIMILATE SALARIILOR, Formular 230 ANAF;

- CSP va informa permanent, pe site-ul casei de pensii, toate amanuntele tehnice privind aceasta operatiune;

- Membri structurilor asociative care doresc sa vireze cei 2% din impozitul pe pensie sau solda, vor completa aceste formulare prin asociatii care le vor preda, centralizat CSP, pentru operare si virare a sumelor aferente catre acestea;

A reiesit cu claritate faptul ca , DATORITA LIPSEI UNUI DIALOG REALIST SI CONSTRUCTIV INTRE MINISTER SI ASOCIATIILE  MILITARILOR, AU APARUT DISFUNCTII IN DIRECTIONAREA FONDURILOR DINSPRE DGFC CATRE ACESTEA.

Speram ca, prin continuarea discutiilor la nivelul conducerii Ministerului Apararii Nationale, sa reusim instaurarea unui dialog REAL, CORECT SI TRANSPARENT, cu rezultate concrete prin solicitari adresate conducerii politice a statului.

Presedintele Asociatiei ROMIL,

Col.r. Marian Tudor

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează