Legea, realitatea și bunul simț

Prim-vicepreședintele ROMIL dl. col. r. Ioan Mișu NAON informează: 


LEGEA, REALITATEA ȘI BUNUL SIMȚ,

 

Că un grup de președinți de asociații ale militarilor pensionari au început un dialog cu „puterea actuală” pe tema reparării discriminărilor și NEDREPTĂȚILOR din sistemul pensiilor militare, nu mai e un secret, motiv pentru care în calitate de inițiator al acestui demers alături de ceilalți colegi de grup, am să fac cunoscut stadiul acestor întâlniri. În cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru, au fost avansate trei variante de abordare a temei aflate în dezbatere, urmând ca asociațiile să aleagă varianta care avantajează majoritatea pensionarilor militari. Dintre cele trei variante, două fac obiectul analizei aprofundate astfel:

  • V 1 - propusă de reprezentanții puterii. Actualizarea pensiilor aflate în plată să se facă funcție de creșterile salariale ale militarilor aflați în activitate (așa cum e în lege) iar DISCRIMINĂRILE dintre generațiile de pensionari care au lucrat în aceleași condiții și-au îndeplinit aceiași funcție, să fie eliminate prin luarea în calcul la stabilirea pensiei a valorilor actuale ale soldelor militarilor activi. În această situație în care toate pensiile vor crește, toți beneficiarii având același tratament egal, se solicită acceptarea aplicării pentru sumele ce depășesc un anumit plafon (care urmează a fi negociat) a IMPOZITULUI GRADUAL. În urma simulărilor se vor stabili cotele de impozit.
  • V 2 - propusă de un reprezentant al unei asociații, este revenirea la Legea bazată pe contributivitate, cu toate consecințele care derivă de aici. Aceste sunt variantele în discuție DECIZIA cu siguranță trebuie să aparțină celor mulți care au fost și sunt afectați.

 

Comentarii   

0 #4 Gabriel 03-05-2019 22:56
Contributivitatea este sigur o variantă de ocolit, deoarece au fost mulți disponibilizați sau cu vechime sub 20 de ani. Pe de altă parte și cei care au ieșit pe legea 223, chiar și înainte de ordonanțe și au dorit calculul pe legea lui Boc cu cotributivitatea, au fost neplăcut surprinși. După câteva eșecuri s-a renunțat la acest calcul. Nu sunt povești ci am văzut câteva calcule, clar este de ocolit !
Citat
0 #3 Virgil Doca 13-04-2019 12:53
Vă rog să-mi trimiteți varianta dvs.a legii servituții militare. Mulțumesc!
Citat
+2 #2 Liviu PO 11-04-2019 22:28
V2 este rea pentru cei care au fost disponibilizati ,fara cel putin 17 ani de cariera,in care cei care au ramas in activitate au acumulat puncte...
Varianta cea buna este,culmea! avansata de putere cu conditia ca procentul de calcul sa inceapa de la 85%,calculul pensiei suplimentare sa fie facut conform legii contributivitatii,iar meritul militar sa fie inlocuit cu renta militara acordata pentru numarul de zile de serviciu militar agregat cu specificul misiunii fiecaruia:pilot,marinar,parasutist,scafandru,cerce tas etc.,teatru de operatii.Abia atunci se va face cu adevarat dreptate,Daca doriti, va pot trimite o varianta a legii servitutii militare conceputa de mine si care in opinia mea ar raspunde mult mai eficient dezideratului nostru.
Citat
+3 #1 Gigel 11-04-2019 19:17
Atenție! Contributivitatea era avantajoasă când venitul ținea cont de restricțiile carierei militare. După legea Olguța când Șeful Statului Major este asimilat unui balerin și sub un procuror debutant (zero ani vechime) punctajul anual o sa fie de cacao deci pensia o să aibă aceeași culoare maro!
Vor fi avantajați actualii pensionari și dezavantajați cei încă activi!
Citat

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează