Scrisoare deschisă

      Stimați camarazi,

      Distinsul scriitor și jurnalist militar col.(rtr.) Lică Pavel  ne roagă să exprimăm reacțiile noastre la inițiativa domniei sale de a trimite scrisoarea de mai jos, tuturor consiliilor județene. L-am întrebat pe domnul colonel cu ce putem să-l ajutăm și mi-a comunicat să o redistribuim prietenilor și primăriilor acolo unde noi locuim. Ideea este deosebită. Eu îi voi da curs.

        Felicitari domnul col.(rtr.) Lică Pavel!

       Stimaţi prieteni, voi trimite această scrisoare pe e-mail tuturor consiliilor judeţene, după ce primesc reacţiile voastre:

       Scrisoare deschisă către
       CONSILIILE JUDEŢENE, MUNICIPALE, ORĂŞENEŞTI, COMUNALE ŞI PRIMARII TUTUROR LOCALITĂŢILOR DIN ROMÂNIA

        În anul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, înfăptuită prin voinţa neamului românesc de pe întinsul străvechii Dacii şi pecetluită cu sângele sutelor de mii de ostaşi ai armatei române care au apărat-o, luptând apoi pentru eliberarea teritoriilor smulse ţării prin ticăloasa înţelegere dintre Hitler şi Stalin, acum când am rămas singura ţară din Europa cu trupul sfâşiat de marile puteri ale lumii, a venit vremea să fim la înălţimea înaintaşilor noştri care n-au conceput să lase în mâna vrăjmaşilor nicio palmă din pământul Grădinii Maicii Domnului.
       Fraţii noştri de peste Prut, care au avut de suferit în gulaguri şi siberii, strâng acum rândurile, înfruntând ameninţările antiunioniştilor şi îşi afirmă răspicat dorinţa de a se reuni cu patria mamă România, semnând în acest sens declaraţii oficiale la nivelul primăriilor şi raioanelor.
Chiar dacă ele n-au consecinţe juridice, acestor acte solemne trebuie să le răspundem şi noi, cei din dreapta Prutului, la fel, cu acelaşi entuziasm, pentru a dovedi lumii, marilor puteri, Uniunii Europene şi NATO, că vrem o reparaţie istorică, aşa cum s-a întâmplat în 1990 cu cele două Germanii.
      Semnalul acestei voinţe a fost dat zilele trecute de o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, de o alta din judeţul Covasna precum şi de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.
       E timpul să facă acest lucru toate judeţele şi localităţile ţării!
     Cum un asemenea gest nu poate atrage condamnări în instanţă, consider că unirea în cuget şi solidaritatea cu fraţii noştri de peste Prut îi pot determina pe conducătorii şi parlamentarii ţărilor surori să ia în serios voinţa neamului şi să înfăptuiască din nou UNIREA.
      Dumnezeu să vă dea gândul cel bun şi puterea de a trece la acţiune!

Semnează un cetăţean şi ostaş al României,
Col.rtr. Lică Pavel
Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România
Membru al Uniunii Scriitorilor din România 
Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite în Revoluţia 
Română din Decembrie 1989

Adaugă comentariu

927


Codul de securitate
Actualizează