Dezbaterea publica: Realitatile cotidiene ale militarului roman

COMUNICAT 7/FMR/26.09.2017

Va facem cunoscut ca in ziua de 6 octombrie 2017, intre orele 08.00-12.00, in Bucuresti, se va desfasura o actiune de protest organizata de Federatia Militarilor din Romania, prin AORR si ROMIL, membre ale FORUMULUI structurilor asociative ale militarilor, actiune desfasurata sub genericul – MARSUL TACERII – si materializata prin depuneri de coroane, mars si adunare publica.

Fiind un mars al tacerii si demnitatii, nu se folosesc mijloace acustice, nu se striga lozinci, nu se tin cuvantari, exceptie facand citirea, in parcul Izvor, a mesajului ce va fi inmanat domnilor Paolo ALLI, Presedintele Adunarii Parlamentare NATO, Vergil CHIȚAC, Seful delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO, David HOBBS, Secretarul General al Adunarii Parlamentare NATO.

Citește mai departe: COMUNICAT 7/FMR/26.09.2017

Comunicat nr.6/fmr/21.09.2017


FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIA și FORUMUL STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR
au desfasutat in ziua de 20 septembrie 2016 Dezbaterea publica deschisa cu tema ,,Realitatile cotidiene ale vietii militarului roman”. In cadrul dezbaterii s-au abordat,prioritar urmatoarele subiecte:
1. Militarul roman intre drepturi reale si limitari sau interziceri de drepturi prin Constitutia Romaniei, legi si regulamente. Raportul real intre interdictii si limitari de drepturi vs drepturi real asigutate.
2. Decidentii politici din Romania acorda Armatei Romane aprecierea si respectul pe care il merita?
3. Este pensia militara o pensie speciala?
4. Legea salarizarii unitare reflecta servitutile serviciului militar?
5. Solda si pensia militarului roman este in concordanta cu tratatul de aderare al Romaniei la NATO si actele subsecvente ale acestuia?
6. Militarii Armatei Romaniei sunt tratati identic cu camarazii lor din armatele celorlalte tari NATO?

Citește mai departe: Comunicat nr.6/fmr/21.09.2017

Comunicat ROMIL 2017.03.20

Sambata, 18 martie 2017, a avut loc la Cercul Militar Craiova Adunarea Generala a Asociației. Cu acest prilej a fost ales noul Consiliu Director pe o perioadă de 4 ani.

Președinte al Asociației Militarilor din România ”ROMIL” pe următorii 4 ani a fost ales, cu o largă majoritate, domnul colonel (r) Marian TUDOR.

În ultimii 2 ani acesta a activat ca și președinte al Filialei București, fiind dealtfel și membru fondator al filialei.

Îi dorim mult succes în importantul rol pe care și l-a asumat, acela de a uni în jurul acestei asociații, cu un nume parcă predestinat, acela de asociație a tuturor categoriilor de militari care au depus un jurământ de credință față de țară, toate organizațiile neguvernamentale care, prin scopul și activitățile pe care și le-au propus reprezintă interesele cetățenilor în uniformă.

Vom reveni cu amănunte.

Semnează

Marian Popa 

 

MILITARII şi POMPIERII TREBUIE SĂ SE ORGANIZEZE ÎN SINDICATE!

Federatia Militarilor din Romania, asociatie ce are semnat un protocol de colaborare cu Liga Militarilor Profesionisti, propune ministrului apararii, ca membri fortelor armate si personalului militar sa se organizeze in asociatii reprezentative cu drept de negociere in chestiuni precum salarizarea si conditiile de angajare.

Gen.(ret) Nicolae GROPAN, presedintele Federatiei Militarilor din Romania, a fost zilele trecute într-o audienţă la ministrul Apărării, unde a prezentat un manifest în mai multe puncte privind situaţia reală a militarului român, dar şi ce soluţii s-ar putea găsi la problemele acestuia. 

Citește mai departe: MILITARII şi POMPIERII TREBUIE SĂ SE ORGANIZEZE ÎN SINDICATE!